Estetică dentară

O albire dentară cu laser sau aplicarea de fațete dentare sunt soluții esențiale dacă vă doriți să obțineți un zâmbet care inspiră încredere și fericire. 

În cadrul clinicii dentare Ogodent din Ploiești, ne angajăm să obținem rezultate spectaculoase pentru fiecare pacient, fie că optează pentru procedura de albire dentară sau pentru aplicarea de fațete dentare.

Albire dentară profesională

Albirea dinților reprezintă unul dintre cele mai solicitate tratamente de estetică dentară. Totuși, este important să subliniem faptul că aceast tip de tratament trebuie să fie efectuată doar de catre medicul stomatolog și numai în condiții de maximă siguranță, utilizând geluri de albire profesionale.

Majoritatea pacienților își doresc un zâmbet mai luminos și mai alb, iar la Ogodent, ne asigurăm că putem oferi tratamente de estetică dentară eficiente și, în același timp, minim invazive.

Obiectivul nostru este să utilizăm cele mai eficiente tehnici de albire dentară, care să fie în același timp blânde și care să nu implice durere, astfel încât pacienții noștri să beneficieze nu doar de un zâmbet alb, ci și de o experiență plăcută și confortabilă.

laser-albire-800.jpg

Informații utile

Albirea dentara profesionala cu laser in cabinet

Albirea dentară cu laserul Epic X de la Biolase USA reprezintă una dintre cele mai eficiente proceduri pentru obținerea unui zâmbet strălucitor și este printre cele mai solicitate servicii în cadrul clinicii stomatologice Ogodent Ploiești.

Această procedură este complet nedureroasă și este considerată cea mai bună opțiune pentru albirea dinților din Ploiești.

Cauzele principale ale îngălbenirii dinților sunt igiena dentară precară, obiceiurile nocive cum ar fi fumatul sau consumul excesiv de alcool, înaintarea în vârstă, anumite medicamente sau expunerea excesivă la fluor. Atunci când zâmbetul își pierde din strălucire, este recomandată o albire dentară, după ce ați efectuat un consult și o igienizare profesională.

Vă întrebați ce beneficii are o albire dentară profesională cu laser în clinica stomatologică Ogodent Ploiești?

 • Efect imediat, datorită acțiunii celui mai avansat laser dentar.
 • Rezistența culorii dinților timp îndelungat (între 3 și 5 ani).
 • Nu afectează smalțul dinților.
 • Nu provoacă sensibilitate și nu are efecte secundare.
 • Procedura este complet nedureroasă.
 • Durata sesiunii de tratament este de aproximativ o oră.

După procedura de albire, dinții dumneavoastră vor fi mai albi și veți avea un zâmbet strălucitor, mai ales dacă urmați sfaturile medicului stomatolog pentru menținerea efectelor albirii dentare pe termen lung.

Albirea dentara cu gutiere – la domiciliu in Ploiești

Albirea dinților cu gutiere la domiciliu presupune aplicarea gelului în gutiere personalizate, confecționate în laborator.

Aceste gutiere trebuie purtate în cavitatea orală timp cel puțin 6 ore, cel mai indicat ar fi să fie purtate timpul somnului.

Rezultatele obținute prin această metodă vor fi vizibile mai lent, deoarece albirea dentară la domiciliu se realizează cu geluri de concentrație mai mică decât cele utilizate în procedura de albire dentară cu laser.

Dacă vă doriți să efectuați această procedură vă recomandăm să programați o consultație prealabilă la clinica stomatologică Ogodent din Ploiești. După o analiză detaliată, medicul stomatolog vă va putea recomanda cea mai potrivită variantă de albire dentară, luând în considerare nevoile și caracteristicile individuale ale dumneavoastră.

Cauzele ingalbenirii dintilor

Principalele cauze ale îngălbenirii dinților sunt fumatul, consumul de cafea, vin roșu, ceai negru și alimente colorate. Alimentele care contribuie la îngălbenirea dinților sunt cele care conțin coloranți, precum și fructele de pădure, sosurile de soia și roșii, sfecla sau oțetul balsamic. Consumul de băuturi carbogazoase favorizează, de asemenea, îngălbenirea dinților.

Alte cauze includ:

 • Înaintarea în vârstă: Pe măsură ce îmbătrânim, structura dinților se modifică, ducând la îngălbenirea acestora.
 • Excesul de fluor (fluoroza): Acesta poate afecta dantura și este prezent în apa pe care o bem sau în pasta de dinți.
 • Anumite medicamente pot provoca îngălbenirea dinților.
 • Igiena dentară precară: Lipsa unei igiene dentare corespunzătoare (spălarea dinților de cel puțin două ori pe zi) poate duce la îngălbenirea dinților.

Contraindicatii ale albirii dentare

Albirea dentară poate fi realizată doar pe dinți sănătoși, fără tartru, carii sau alte afecțiuni. Este necesar ca toate problemele dentare să fie tratate înainte de a începe procedura de albire dentară.

Procedura de albire dentară este contraindicată în cazul persoanelor cu hipersensibilitate dentară, eroziuni dentare sau afectiuni ale structurii interne a smalțului. Este important de menționat că tratamentele de albire dentară au efect doar asupra dinților naturali. Lucrările dentare și plombele nu își schimbă culoarea în urma procedurii de albire dentară.

Cum sa mentinem cat mai mult efectele albirii dentare profesionale?

Pentru a asigura o durată cât mai lungă a efectului de albire a dinților, se recomandă evitarea fumatului și a consumului de alimente și băuturi colorate, în special în primele 48 de ore după procedură.

Ideal ar fi să se evite acestea timp de două săptămâni după albirea dentară.

Iar pentru a menține pe termen lung efectul tratamentului, este importantă o igienă dentară corectă și efectuarea de sedințe de igienizare periodice la interval de 6 luni în cabinetul stomatologic.

Fațetele dentare

Aplicarea fațetelor dentare reprezintă alegerea ideală pentru obținerea unui zâmbet strălucitor și pentru a crește succesul social și profesional. În cadrul cabinetului stomatologic Ogodent din Ploiești, încurajăm utilizarea fațetelor dentare în cazurile în care sunt necesare îmbunătățiri estetice, cum ar fi:

 • Spații interdentare inestetice;
 • Înghesuiri dentare;
 • Colorații intrinseci (tetraciclina, fluor) ale dinților;
 • Forme și dimensiuni inestetice ale anumitor dinți;
 • Suprafețe dentare neregulate inestetice.

Alegerea unor fațete dentare profesionale vine cu multiple avantaje:

 • Necesită șlefuiri minore ale suprafeței exterioare a dinților (2 mm);
 • Conservă vitalitatea dintelui;
 • Sunt foarte fizionomice;
 • Neavând suport metalic, nu mai apar umbre negre la nivelul gingiei;
 • Textură și transluciditate asemănătoare dintilor naturali;
 • Lipsa reacțiilor alergice datorită biocompatibilității ceramicii;
 • Fațetele dentare ceramice sunt restaurările cele mai fizionomice, dar și cele mai delicate;
 • Fațetele dentare realizate în cadrul clinicii stomatologice Ogodent Ploiești sunt frezate computerizat prin procedeul CAD-CAM (computer aided design-computer aided manufacturing), adică prin proiectarea și realizarea asistată de calculator;
 • Ceramica utilizată este marca VITA Zahnfabrik, fabricata exclusiv în Germania și Elveția.
fatete-dentare.jpg