Stomatologie pediatrică

O dietă necorespunzătoare poate duce la apariția cariilor la copii, care pot progresa rapid către afectarea nervului și ulterior la formarea unui abces dentar. Cariile netratate la copii pot duce la pierderea dinților temporari și pot afecta erupția dinților permanenți. De aceea, este deosebit de important să îi învățăm pe cei mici importanța igienei dentare și să le arătăm cât de esențială este menținerea sănătății orale.

Stomatologie pediatrica – Pedodonție

Un dentist pedodont are expertiza necesară pentru a aborda tratamentele dentare specifice copiilor. În cabinetul stomatologic Ogodent Ploiești pentru copii, ne străduim mereu să tratăm afecțiunile lor dentare fără durere, cu maximă precizie și într-un timp cât mai scurt.

Pedodonția, cunoscută și ca stomatologie pediatrică, este specializarea dedicată furnizării de servicii și tratamente dentare adaptate nevoilor specifice ale copiilor. Un dentist pedodont se concentrează în mod constant pe prevenție și tratamentul afecțiunilor dentare specifice dinților temporari și ai dentiției mixte.

Stomatologia pediatrică necesită o abordare delicată și răbdătoare. Principalul nostru obiectiv în cabinetul stomatologic pentru copii Ogodent Ploiești este să ne asigurăm că cei mici se simt în siguranță și confortabil înainte de a începe tratamentul.

Din acest motiv, cabinetele noastre de tratament sunt concepute pentru a oferi o atmosferă relaxantă, astfel încât tratamentele să fie cât mai plăcute pentru cei mici.

ogodent-stomatologie-pediatrica.jpg

Informații utile

Afecțiuni la nivelul dentiției temporare sau a dinților de lapte

În funcție de alimentație, pot apărea carii la copii, ce evoluează rapid către necroza nervului și apoi abces dentar. Cariile neglijate la copii duc la pierderea dinților temporari și afectează erupția dinților permanenți. De aceea, este foarte important să îi învățăm pe cei mici cum să-și îngrijească dinții și care este importanța unei danturi sănătoase.

Un medic stomatolog pedodont cu expertiză în domeniu nu doar că va preveni și va trata eventualele afecțiuni, dar va și contribui la creșterea conștientizării asupra igienei dentare.

Traumatismele dinților temporari

În perioada de vârstă cuprinsă între 8 și 11 ani, se produc frecvent accidente în timpul jocurilor sau din cauza căzăturilor, care pot provoca traumatisme, în special la nivelul dinților frontali. În cazul în care un astfel de incident are loc, este important ca micuțul dumneavostră să fie dus cât mai rapid posibil la un dentist pedodont în clinica stomatologică. Dacă sunteți în căutarea unui astfel de specialist, vă așteptăm la clinica stomatologică Ogodent Ploiești.

Caria de biberon

Caria de biberon este un tip de carie întâlnit la copiii alăptați cu biberonul și care folosesc foarte mult suzeta. Odată cu începerea diversificării, dentistul pentru copii recomandă renunțarea la biberon. Dacă totuși cariile de biberon au apărut, acestea trebuie tratate imediat în clinica stomatologică pentru a nu se agrava. În cazul în care copilul dumneavoastră se confruntă cu astfel de probleme, vă așteptăm la Ogodent Ploiești pentru a le soluționa cât mai rapid posibil.

Sigilarea dentara

Prevenirea cariilor dentare la dinții definitivi ai copiilor poate fi realizată de un dentist pedodont prin sigilarea șanțurilor adânci. Molarii de 6 ani sunt deosebit de importanți, deoarece vor fi prezenti toată viața pe arcadă și vor fi cei mai predispuși la carii. Prin urmare, acești dinți necesită o îngrijire atentă, supervizarea periajului și a alimentației copilului de către părinți, precum și aplicarea sigilărilor de către un dentist pedodont.